Beste start voor jou puppy

Jou hond dient opgevoed te worden om zich te laten verzorgen, dit is een leerproces.
We starten met een gewenning nog voor het echt nodig is om te knippen en om zowel jou als de hond zoveel als mogelijk vertrouwd te maken met de trimsalon en handelingen. Jou hond zal heel zijn leven met regelmaat naar de trimmer moeten maar ook de dierenarts en jijzelf zullen je hond verzorgen. Best leert een hond op een zo jong als mogelijke leeftijd dat zich laten verzorgen nodig is en een normaal deel van zijn leven.

Als hondenmama en professionele hondentrimster en hondengedragsbegeleider ben ik de perfecte persoon om jou hierin te helpen.
Door mijn jarenlange ervaring  met honden weet ik hoe om te gaan met de gedragingen dat de hond vertoont en heb ik vele kennis opgedaan met verschillende hondenrassen hun karakter en vacht en weet ik wat ze nodig hebben.

Met de jaren besefte ik dat mijn salonhonden hierin gewoon hetzelfde nodig hebben als dat ik met mijn eigen pups heb gedaan. Kleine stappen, regelmaat en afhankelijk van het karakter van jou hond steun en/of begrenzing. Ook de algemene opvoeding van je pup maakt hier een verschil in. Om deze reden spreek ik niet enkel over gewenning maar over een puppyopvoeding in het algemeen omdat deze met elkaar verbonden zijn.
Ik werk vanuit de modernste inzichten en met natuurlijke communicatie, dit zorgt voor een sterke band met je hond waardoor hij jou zal vertrouwen en zich als vanzelf zal laten verzorgen.

Traject

1. Liefst voor aankomst van de puppy krijg jij van mij een mini-cursus pup opvoeden via mail
2.De eerste sessie kom jij langs met jou puppy, deze mag in vrijheid de salon en alle materialen onderzoeken we bespreken samen de vacht en opvoeding van jou puppy.
3. Eerste kleine gewenning: voetjes natmaken, feun aanzetten, voetjes uitscheren, hoofd hanteren, nagels knippen, oren en ogen schoonmaken, leren op tafel en in bad gaan, gewenning tondeuze, borstelen
4. De puppy wordt voor de eerste maal gewassen en geblazen
5. Hier ga jij zelf aan de slag met jou pup onder mijn supervisie, afhankelijk van het soort onderhoud dat je kan en wil doen tussen de trimbeurten leer ik jou je hond op de juiste manier borstelen of wassen en blazen. Ik leer je de juiste techniek en aandachtspunten en leer jou ook hoe jij op de juiste manier reageert op het gedrag dat jou hond hierbij vertoont
6. je pup moet leren dat alleen blijven bij de trimmer of dierenarts ok is en dat jij terugkomt, je laat je pup alleen bij mij en ik was en blaas jou pup zonder jou aanwezigheid.

Aandachtspunten

Als jou hond al te oud is kunnen we dit jammergenoeg niet meer opstarten omdat het trimmen dan een noodzaak is geworden.
Stap 1 tot en met 5 blijf jij aanwezig , ik leer jou om de hond steun te geven en geef jou direct opvoedingstips bij het gedrag dat je pup vertoont
Om een aanhoudend effect te hebben dient jou hond hierop volgend direct op een max 3 maandelijks schema te komen en dienen klitten zoveel als mogelijk voorkomen te worden
Ik heb niet altijd plaats voor nieuwe klanten en trim ook niet meer alle rassen, indien je toch graag dit traject wil opstarten dan kan dat bij mij in samenspraak met je toekomstige trimmer. Omdat ik veel contact heb met collega's kan ik je hierbij helpen.
Dit gaat over korte sessies van een half uur en de kost is 25 euro per sessie.